Comunicat FSLI - Sindicatul din Invatamant Gherla

Go to content

Comunicat FSLI

Arhiva > An scolar 2015-2016 > Informari 2015-2016
Comunicat

       Luni, 15.02.2016, la Palatul Cotroceni a avut loc ,,Dezbaterea Națională pentru Educație și Cercetare” organizată de Administrația Prezidențială . Demersul pornește de la premisa că este nevoie stringentă de corelare a sistemului educațional cu nevoile și obiectivele de țară.
      În perioada 2016-2017 are loc prima etapă a dezbaterii, care își propune să implice întreaga societate în identificarea opțiunilor strategice ale României privind sistemul național de educație și cercetare, pentru a fi transformate în obiective de țară și integrate într-o viziune pe termen lung (2018-2030).
       Este o viziune care își propune să întrunească la nivelul societății un grad ridicat de susținere, care să ofere stabilitate, predictibilitate și ambiție pentru un viitor mai bun.
      La această consultare sun invitați să participe toți cei interesați: profesori , elevi, părinți, studenți, sindicate, organizații neguvernamentale, etc. S-a stabilit ca aceste dezbateri să continue cu 8 întâlniri la nivel regional. Prima întâlnire va avea loc la Craiova în luna martie.
      La această întâlnire au participat d-l Hancescu Simion Președinte F.S.L.I. si d-l Rada Constantin Secretar General al F.S.L.I.
Secretar general,
Prof. Constantin RADA

Back to content