Comunicat sindicat - depolitizare - Sindicatul din Invatamant Gherla

Go to content

Comunicat sindicat - depolitizare

Arhiva > An scolar 2015-2016 > Informari 2015-2016
SINDICAT  ÎNVĂȚĂMÂNT, GHERLA
GRUPA LICEUL TEORETIC ANA IPĂTESCU, GHERLA
Nr……………………..din ………………………..

Comunicat – Sindicat Invatamant Gherla, Grupa Liceul Ana Ipatescu

      Aducem la cunoștința opiniei publice, pe această cale, clarificări necesare ca urmare a ultimelor evenimente marcate de proteste, ședințe, conferințe și comunicatetoate reflectate în presa gherleană și având ca obiect  situația Liceului Teoretic Ana Ipătescu și pe cea generală a  învățământului gherlean.
        Acțiunile sindicale, înțelegând prin aceasta, memoriul înaintat către ISJ CJ, mitingul de protest din data de 22.01.2016 și consultările cu o parte a părinților și a societății civile au avut la bază, numai și numai interesul elevilor, părinților și dascălilor liceului nostru prin aceasta delimitându-ne clar și ferm de orice încercare de politizare a demersurilor noastre, indiferent din partea cui ar veni aceasta, dascăli ai liceului nostru sau cetățeni ai municipiului Gherla. Corpul profesoral al liceului pledează pentru depolitizarea învățământului în general, dezaprobând orice fel de imixtiune a factorului politic în bunul mers al procesului educativ. Corpul profesoral, nu a fost și nu este instrument de campanie electorală, la dispoziția nici unui partid politic, și ne exprimăm regretul dacă cineva a gândit sau a privit lucrurile din această perspectivă. Protestăm, pe de o parte pentru a ne apăra drepturile legitime și pe de altă parte pentru transparență, echitate și performanță, principii pe baza cărora părinții și elevii să poată alege la ce liceu și la ce profil să studieze.
       Considerăm în continuare că măsura luată de ISJ CJ, prin care s-a aprobat în planul de învățământ al liceului nostru numai două clase la nivel liceal pentru anul școlar următor, 2016-2017 (desființându-se astfel profilul de Științe sociale), nu este în nici în beneficiul elevilor, care nu au posibilitatea de a opta,  și nici  al profesorilor, privindu-o ca pe o măsură nemeritată.
Considerăm că trebuie să existe o colaborare și comunicare deschisă și fructuoasă între liceul nostru și autoritățile locale, primăria și consiliul local,dar și orice alte instituții de cultură sau de altă natură ale municipiului nostru, indiferent de autoritatea managerială aflată întotdeauna temporar în exercițiul funcțiunii, care să se reflecte în performanță și condiții de studiu adecvate, al căror beneficiar principal să fie elevul.

       Considerăm, de asemenea, că ridicarea unui sediu de școală nou și modern, după modelul, de ce nu, al  liceului maghiar din municipiul nostru trebuie să fie pe agenda oricărui factor decizional local, actual sau viitor și ne exprimăm speranța concretizării intențiilor noastre bune, în acest sens, de atâtea ori manifestate în ultimii ani.
       Având convingerea că cele exprimate aici au adus puțină lumină, în contextul agitat al ultimelor zile, ne arătăm disponibilitatea de a dialoga constructiv cu toți cei interesați, pe tema atât de sensibilă și importantă a educației gherlene.
Cu stimă,
PREȘEDINTE  SINDICAT                  Prof. Câmpean Ciprian
PROF. TARȚA  GRIGORE                   Lider sindical, Liceul Ana Ipătescu ,No comments
Back to content