Ordin nr.3637 din 12.04.2016 - modificare regulament excursii - Sindicatul din Invatamant Gherla

Go to content

Ordin nr.3637 din 12.04.2016 - modificare regulament excursii

Arhiva > An scolar 2015-2016 > Adrese/Ordine 2015-2016 > Ordine 2015-2016
Nou regulament - cadru de organizare  şi desfăşurare a taberelor, excursiilor, expediţiilor şi a altor  activităţi de timp liber în învăţământul preuniversitar       
 
12.04.2016

Taberele, excursiile, expediţiile şi alte  activităţi de timp liber din învăţământul preuniversitar se vor organiza  după un nou Regulament-cadru, aprobat astăzi, 12 aprilie, de ministrul  Educaţiei, Adrian Curaj. Documentul statuează o  serie de reguli şi obligaţii menite să ducă la asigurarea, din partea  cadrelor didactice şi a unităţilor de învăţământ preuniversitar, a  condiţiilor de siguranţă pentru elevi şi preşcolari pe durata  activităţilor mai sus amintite. Nu în ultimul rând, regulamentul  stipulează o serie de obligaţii şi pentru toţi participanţii la tabere  sau excursii: elevi, profesori şi părinţi.
Una  dintre schimbările majore aduse de noul regulament este aceea că mută  decizia privind aprobarea respectivei activităţi de la inspectoratul  şcolar judeţean la unitatea de învăţământ, demers care urmăreşte  simplificarea procesului organizatoric. A fost eliminată condiţia ca  documentaţia necesară aprobării deplasării să fie realizată cu o lună  înainte.Pe de altă parte, regulamentul face distincţie clară între  activităţile realizate în localitatea în care se află unitatea de  învăţământ şi cele din altă localitate, reducând astfel birocraţia în  cazul activităţilor derulate în localitate. Mai mult, a fost simplificat  şi formularul prin care părintele/tutorele legal îşi exprimă acordul de  participare al copilului. Regulamentul  aprobat este un document-cadru bine structurat, suplu, care stipulează  atât documentqţia necesară aprobării şi derulării activităţilor, cât şi  obligaţiile cadrelor didactice organizatoare, ale părinţilor şi ale  elevilor. Nu în ultimul rând, acesta permite unităţilor de învăţământ  elaborarea unor regulamente proprii, adaptate specificului unităţilor de  învăţământ.

BIROUL DE COMUNICARE  MENCS
Back to content